Hitler-képet ragasztottak egy kaposvári holokauszt-emléktáblára

Egy Hitlerről készült fotót ragasztottak ismeretlenek Kaposváron egy ház falán lévő holokauszt-emléktáblára; a képen az egykori náci vezető a jellegzetes karlendítéssel látható - közölte a Sonline.hu internetes újság kedden, több olvasója értesítése alapján.

A portál a hírhez mellékelt képen az 1944-ben a Baross Gábor utcai házból Auschwitzba elhurcolt több ezer kaposvári és somogyi áldozat emlékére állíttatott emléktáblát és az arra ragasztott fotót is bemutatja. Róna László, a kaposvári zsidó hitközség elnöke a történtek kapcsán az MTI-nek kedd délelőtt elmondta: feljelentést tettek a rendőrségen, jelenleg is tart a helyszínelés.

Úgy fogalmazott: halottak emlékének meggyalázása - vallási, faji hovatartozástól függetlenül - felháborító tett. Hozzátette, aki ezt elkövette, annak bizonyára fogalma sincs arról, hogy annak idején Kaposvár akkori lakosságának csaknem a 10 százalékát, 29 kivételtől eltekintve mintegy 3500 zsidót deportáltak.

Az emléktáblát a kaposvári zsidó hitközség állíttatta 2004-ben, a holokauszt 60. évfordulójára, Kaposvár és Somogy Megye Közgyűlésének, valamint a Nemzeti Kulturális Alapnak a támogatásával.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.