Lázár szerint csak hisztiznek a norvégok

A norvég kormány hisztérikusan reagált a civil alapokkal kapcsolatos magyar kérdésekre is, nemhogy segített volna a problémák rendezésében – mondta Lázár János az ATV Szabad Szemmel című műsorában. A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint a Magyarországgal kapcsolatban megfogalmazott nemzetközi kritikákban is nagy szerepe van a norvég kormány ténykedésének.

Lázár János kijelentette, amíg 2007 és 2013 között az összes EU-forrásra pályázó közül minden második nyert, addig a Norvég Alap forrásaira pályázók közül mindig ugyan az a tizenhárom szervezet. „Megvárjuk a Kehi-vizsgálat végét. Ha ez tisztázza az Ökotársat, akkor kénytelenek leszünk bocsánatot kérni, ha pedig van visszaélés, akkor a norvég kormánynak kellene belátnia, hogy másra kell bízni a források elosztását" – fogalmazott.

Tove Skarstein norvég nagykövet szintén a műsorban visszautasította, hogy hisztérikusan reagáltak volna. Skarstein szerint Oslo továbbra is kiáll az Ökotárs Alapítvány mellett, hiszen sosem volt velük semmilyen probléma. „Ezek a vádak, a fizetett külföldi ügynökök emlegetése egy másfajta korszakra emlékeztetnek. Tizenhat másik országban is működnek alapok, ugyanígy működik a rendszer, sehol máshol nincsenek ilyen vélemények" – mondta a nagykövet. Kijelentette, ők továbbra is nyitottak a megegyezésre, de a labda a magyar fél oldalán pattog.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.