Hírhamisítót neveztek ki az MTVA programigazgatójának

Papp Dániel karrierje soha nem szenvedte meg a botrányokat.

Az eddigi programigazgató, Gyurity Mónika távozása nyomán Papp Dániel tartalomszolgáltatási igazgató veszi át a programigazgatási feladatokat is az MTVA-ban – derül ki abból a közleményből, amit kedd délelőtt adott ki az MTVA a személyi változásról. Gyurity 13 hónap után hagyja el a munkahelyét, utóda pedig az a Papp lett, aki 2011 márciusában dobta be magát a köztudatba, amikor az irányítása alatt az MTV Híradóban meghamisították az Európai Zöldpárt budapesti sajtótájékoztatóján történteket, úgy állítva be az Orbán Viktor miniszterelnökkel szemben kritikus pártelnököt, Daniel Cohn-Benditet, mintha megfutamodott volna a kérdések elől.

Cohn-Bendit sajtótájékoztatóján az akkor MTV-tudósítóként szereplő Papp rákérdezett a politikus ellen többször felmerülő, de mindig egyértelműen  cáfolt szexuális zaklatás vádjára. Az akkori bejátszás felcíme szerint Cohn-Bendit „megfutamodott a kínos kérdések elől”, még azt is „bemutatták”, ahogy a zöldpárti politikus elmegy a sajtótájékoztatóról, miközben a tudósító még kérdezne.

Az Index birtokába került vágatlan felvételből viszont az derült ki, hogy Cohn-Bendit – akit már előtte is rendszeresen pedofiloztak a köztévében – a részletekbe menően válaszolt az MTV kérdésére.

Papp a botrány kitörése után nemhogy nem búcsúztak el, hanem kinevezték a hír- és hírháttér-főszerkesztősége élére, ahonnan 2011 decemberében a Lomnici-ügy miatt kellett távoznia. A köztelevízió egyik akkori esti híradójában Tőkés László és Lomnici Zoltán az Emberi Méltóság Tanácsa vezetőiként tartott sajtótájékoztatót. Az emberi jogi ügyekben nyilatkozó közszereplőkről szóló képi anyagban csak pár másodpercre mutatják félprofilból a Tőkés Lászlótól jobbra ülő Lomnici Zoltánt, majd amikor Tőkés nyilatkozott az MTI Hírcentrum riporterének, a háttérben beszélgető Lomnici arcát kimaszkolták. Ennek oka az volt, hogy Lomnici korábban kegyvesztett lett, a Legfelsőbb Bíróság egykori elnökét nemkívánatos személynek nyilvánították az állami médiában.

A Cohn-Bendit-botrány után az Index nyíltan hírhamisítónak nevezte Pappot, aki ezért pert indított a portál  ellen, de veszített, szóval a Kúria jogerős ítélete szerint is lehet hírhamisítónak nevezni.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.