Hiller hirtelen megvédte Orbán kerítését

Hiller István, az Országgyűlés MSZP-s alelnöke pártja korábbi állásfoglalásaival ellentétben úgy nyilatkozott az InfoRádiónak, egyelőre nincs jobb megoldás a határkerítésnél. Ő szeretné, ha valaki jobbat tudna mondani, de nincs egységes európai elképzelés.

Az MSZP korábbi elnöke volt az InfoRádió Aréna című műsorának vendége kedden, ahol arról beszélt, mivel nincs európai megoldás, a kerítésnél egyelőre nincs jobb megoldás.

„Én nem szeretem, hogy az országunk határán kerítés van. Csak már mondjon valaki ennél jobbat!" – így értékelte az Orbán-kormány menekültügyben tett lépéseit Hiller István, szocialista képviselő, az MSZP volt vezetője kedden az InfoRádióban.

A rádió honlapjára kitett ajánló szerint a Hillerrel készült interjú kedd este 18 órától került adásba. Mivel a felvétel előbb készült, a rádió honlapja szemezgetett a politikus kijelentéseiből.

A szocialisták korábbi elnöke arról beszélt, hogy ő a közös európai megoldást támogatná, „de kérem, baloldaliként és magyar emberként is olyat nem tudok támogatni, ami nincs (...) Mégiscsak felelősség van azon, hogy nem csak konferenciát kell összehívni, mert a migránsok százezrei valamilyen oknál fogva nem hajlandók megvárni azt, hogy a konferencia valami eredményre vezessen".

Kijelentése azért meglepő, mert az MSZP vezetői, fiatalabb politikusai első perctől ellenezték a kerítés megépítését. A baloldali állsápontról Hiller így fogalmazott: „Vannak olyan országok, itt a közelünkben is, ahol baloldali kormányok vannak, de másokkal ellentétben én itt nem ideológiai megfontolásokat látok. Hanem azt, hogy míg más ország határánál van a probléma, látok-hallok kijelentéseket, aztán amikor a migrációs hullám eléri a kijelentő politikus országhatárát is, mintha a gyakorlat 36 órán belül megdöntené az addigi kijelentéseket".

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.