Hidegben látható a "láthatatlan" tinta

Nyolcszáz milliós bírság feketemunka miatt a Dél-Dunántúlon; sikeres a fogyatékkal élők szakképesítési programja Kelet-Magyarországon; a szocialisták aláírásokat gyűjtenek a drágulás ellen; nem erősségük a hulladék-szelekció a szegedieknek - vidéki tudósítóink lapszemléje.

Speciális képzés fogyatékkal élőknek

Fogyatékkal élők szakképzését végzi, illetve bizonyítványhoz jutását segíti a Fogyatékos Személyek Esélyegyenlőségéért Közalapítvány az országban három helyen: Nyíregyházán, Bakonyoszlopon és Balassagyarmaton. A látás-, mozgás-, illetve hallássérült gyerekek, fiatalok kollégiumi elhelyezéséről is gondoskodnak. Az iskola működtetését a szervezet az új tanévben vette át a Nemzeti Gyermek és Ifjúsági Közalapítványtól. Fő profiljuk a számítógép-ismeret és informatika, valamint irodai asszisztens, újabban pedig PC-szerelő és gazdasági informatikai képzést is indítanak. Sum Ferenc igazgató arról is beszámolt a mai Kelet-Magyarországban, hogy a felmérések szerint az intézményben végzettek hetven százaléka talált munkát. (Tudósítónktól)

Zalaegerszeg: aláírásgyűjtés a drágulás ellen

Aláírásgyűjtéssel szeretné elérni a zalaegerszegi MSZP-frakció, hogy a lakossági hulladékszállítási-, víz- és csatornadíjak emelése ne haladhassa meg a tíz százalékot –  olvasható a Zalai Hírlap hétfői számában. Tarr Ervin, a szocialisták városi szervezetének  elnöke a lapnak elmondta: frakciójuk már az előző közgyűlésen kísérletet tett a díjemelés mérséklésére, ám akkor az előterjesztést a városvezetés nem tűzte napirendre. Ezért úgy döntöttek, hogy a következő ülésen újra megpróbálják napirendre venni az ügyet, de már lakossági aláírásokkal nyomatékosítva kérésüket. (Tudósítónktól)

Nem megy a szelektívhulladék-gyűjtés Szegeden

Ötvennyolc szelektívhulladékgyűjtő sziget áll a szegediek rendelkezésére, mégsem mindig használják rendeltetésszerűen azokat - írja a Délmagyarország. A Szegedi Környezetgazdálkodási Nonprofit Kht. munkatársai a legkülönbözőbb egyéb hulladékokat találják a szigetek mellett, holott a képlet rendkívül egyszerű, és a gyűjtőedényekre rá is van írva: ezekbe csak papír, üveg, műanyag és fém helyezhető, szétválogatva. Aki például régi autógumijától, tévéjétől, mikrohullámú sütőjétől akar megszabadulni, ne oda vigye, hanem Szeged hét hulladékgyűjtő udvara közül válassza ki a legközelebb esőt: Tápén, a Vértói útnál, a Ballagi-tó-soron, a Pihenő utcában, Szentmihályon, Gyálaréten és Kiskundorozsmán egyaránt találhat ilyet. (Tudósítónktól)

Hidegben látható a "láthatatlan" tinta

Tavaly a dél-dunántúli munkaügyi felügyelők a régió 1922 vállalkozását ellenőrizték, s összesen 5837 feketén foglakoztatott munkavállaló akadt fenn a rostán, írja a Dunántúli Napló. A be nem jelentett dolgozók után 800 millió forint bírságot róttak ki a felügyelők. Az alkalmi munkavállalói könyvbe gyakran kiradírozható és hőre eltűnő tintával írtak a munkaadók. Az utóbbi módszer a téli napokon megbukott, mert az írás a nagy hideg hatására újra látható vált. (Tudósítónktól)

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.