Hideg a radiátor, mégis számlál a költségmegosztó

Egy szegedi panellakás lakói azért bosszankodnak, mert a nappali radiátorára felszerelt költségmegosztó annak ellenére mutat 3 egységet, hogy a fűtési szezon kezdete, október óta egyszer sem tekerték föl a fűtést.

Nem értjük, miért számlál a költségmegosztónk, ha nem is kapcsoljuk be a radiátort. Bosszantó, mert a legközelebbi leolvasás után olyanért fizetünk, amit nem is használtunk – panaszkodtak a Szegedma portálnak egy Szilléri sugárúti panellakás lakói.

A lakásban elektronikus költségmegosztót szereltek fel a szakemberek a fürdőszoba kivételével minden helyiségbe. A fűtési idény kezdete előtti hideg időszakban vettek egy elektromos hősugárzót – azóta is azzal fűtenek. A nappali radiátorára felszerelt költségmegosztó annak ellenére mutat 3 egységet, hogy az októberben megkezdett fűtési szezonban egyszer sem tekerték fel a fűtést.

Valószínűleg a radiátor feletti ablak hibás a 3 egységnyi fogyasztásban, mégpedig azért, mert szellőztetéskor a 6 Celsius-foknál hidegebb levegő hatására automatikusan megnyílnak a szelepek. A távfűtésnél nincs olcsóbb lehetőség a panelházakban, az egyéb fűtési módszerekkel, például a hősugárzóval nem hogy spórolna, de ráfizet a fogyasztó, nyilatkozott a portálnak a Szegedi Hőszolgáltató Kft. pr- és sajtószakreferense.

A család októberi számlája 18 ezer forintra rúgott, míg szeptemberben csak 800 körüli összeget kellett befizetniük. A hőszolgáltató referense azt tanácsolta, ellenőriztessék az elektronikus költségmegosztót. 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.