Hidat építenének Cserdi és Gelsenkirchen között

Kiválasztották az immáron kilencedik alkalommal meghirdetett Európai Ifjúsági Károly-díj nemzeti győzteseit, akik továbbjutnak az európai döntőbe.  A magyar továbbjutó a  „Híd Cserdi, Gelsenkirchen és Duisburg között"  című projekt.
Az európai fődíjat olyan fiatalok kapják, akik tevékenységükkel hozzájárultak a különböző európai országok népei közti megértés előmozdításához. Az európai zsűri április 7-én hirdeti ki a nyertes projekteket - tájékoztatott Damokos Bence az Európai Parlament magyarországi Tájékoztatási Irodájának sajtóattaséja.

A „Cserdi csodáról” elhíresült község roma fiataljai által benyújtott „Híd Cserdi, Gelsenkirchen és Duisburg között” című program lett az idei Európai Ifjúsági Károly-díj nemzeti választottja, az a magyar projekt, amely 27 másik európai pályázattal verseng a díjért. A magyar versenyzők célja a magyar és cigány kultúra bemutatása, valamint az előítéletek lebontása volt a közösségi lét és a közös építő munka fókuszba helyezésével. Ennek keretében Gelsenkirchenből és Duisburgból érkezett, hátrányos helyzetű német fiatalok a faluban élő cigány fiatalokkal közösen önkéntes közösségi munkákban vettek részt Cserdi községben.

A legjobb európai projekt díja 5000 euró, a második helyezetté 3000 euró, a harmadik helyezetté pedig 2000 euró. A díjjal együtt a három győztes meghívást nyer az Európai Parlamentbe is. A díjakat április 7-i kihirdetésük után az Európai Parlament elnöke és a Nemzetközi Károly-díj Alapítvány képviselője adja át Aachenben.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.