Hiányolják Polt fellépését a belváros ingatlanügyeiben

A Demokratikus Koalíció (DK) elvárná, hogy Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezzen vizsgálatot - a párt szerint - áron alul értékesített V. kerületi ingatlanok ügyében - erről Kerék-Bárczy Szabolcs beszélt pénteki, budapesti sajtótájékoztatóján.
Szorgalmazta, hogy az ellenzéki önkormányzati képviselők kezdeményezzenek "minél széleskörűbb állampolgári fellépést" annak érdekében, hogy Szentgyörgyvölgyi Péter jelenlegi és Rogán Antal volt polgármester, valamint Pintér Sándor belügyminiszter és Habony Árpád megszólaljon az ügyben.

A DK elnökségi tagja kérte, a kerület vezetése nézze meg, hogy hogyan lehet törvényes eszközökkel kompenzálni a belvárosi polgárokat az ingatlaneladások során szerinte kiesett - a Népszabadság által négymilliárd forintra tett - összegért.

Elmondta azt is: megkapták az Együtt kerületi képviselőjének azt a kezdeményezését, hogy az önkormányzat bizottságainak ellenzéki tagjai ne vegyenek részt a bizottsági munkában. A DK megfontolandónak tartja a javaslatot, amiről tárgyalni fog Juhász Péterrel - közölte Kerék-Bárczy Szabolcs.

Belváros: Fáj a vereség

"A DK jelöltje Kerék-Bárczy Szabolcs tavasszal, az Együtt jelöltje Juhász Péter pedig ősszel szenvedett súlyos vereséget a Belvárosban. Negatív kampányukat, hazugságaikat sem ősszel, sem tavasszal nem fogadták el az emberek. A DK és az Együtt jelöltjei képtelenek elfogadni vereségüket. Ugyanazt a gyalázatos negatív kampányt folytatják tovább, mint a választások előtt" - áll az önkormányzat MTI-hez eljuttatott közleményében.

Mint írják, az önkormányzat több pert indított a DK és az Együtt politikusai ellen. "Ma sem tettek mást, ugyanazokat a rágalmakat ismételték tovább" - fogalmaztak.

A belváros "az elmúlt években látványosan fejlődött, vagyona pedig nem csökkent, hanem növekedett".

Az V. kerületi önkormányzat "mindenben a hatályos jogszabályoknak megfelelően járt el, ezt jól bizonyítja az is, hogy a Gyurcsány-kormány közigazgatási hivatala soha nem kifogásolta a belváros hatályos törvényeken alapuló jogszabályait és vagyongazdálkodási gyakorlatát" - írták a közleményben.

 

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.