Heti Válasz: hamisak a Fidesz lehetséges kizárásáról szóló híradások

Hamisnak nevezte a Fidesz Európai Néppártból való lehetséges kizárásáról szóló híradásokat a jobbközép pártokat tömörítő formáció elnöke a Heti Válasznak.

A lap szerint gazdasági érdekek is felsejlenek a magyar kormánypárttal szembeni ellenérzések mögött.

"Minden híradás a Fidesz lehetséges kizárásról teljesen hamis. A tagsággal kapcsolatos döntések a Néppárt és nem európai parlamenti frakciója hatáskörébe tartoznak. Ezért a képviselőcsoport tagjai nem is tárgyalhattak a Fidesz eltávolításáról" - nyilatkozta a Heti Válasznak Wilfried Martens volt belga miniszterelnök, az Európai Néppárt (EPP) elnöke.

Martens - a teljes terjedelmében a lap csütörtöki számában megjelenő interjúban - a negyedik alkotmánymódosítással összefüggésben azt mondta: a magyar kormányfő most is világosan kijelentette, ha a magyar alaptörvény néhány eleme ellentétes az EU-joggal, az Európai Bizottság ajánlásaival, időben és megfelelő módon lépni fog. Szerinte a Néppárt európai parlamenti frakciója szilárdan a Fidesz mellett áll, és nem a magyar ügy ismételt előkerülése, hanem a politikai ellenfelek által terjesztett tévinformációk miatt van egyfajta fásultság a brüsszeli parlamenti frakcióban.

A Heti Válasz honlapján szerdán megjelent beharangozó azt ígéri, az Európai Néppárt belső viszonyairól szóló cikkéből kiderül: az RTL Klubot is birtokló Bertelsmann sajtókonszern "veteránjai" alkotják a Fidesz-kritikus tábort az Európai Néppártban. Jelzik: az 1980 óta európai parlamenti képviselő Elmar Brok, Magyarország egyik legerőteljesebb kritikusa a Néppártban 2011-ig a Bertelsmann sajtókonszern alkalmazottja volt, a német lapok rendszeresen a vállalat lobbistájaként emlegetik, és Viviane Reding uniós biztos kabinetfőnöke, Martin Selmayr is "Bertelsmann-veterán". Márpedig a honi médiapiaci változások egyik vesztese az RTL Klubot tulajdonló német médiamamut, amely például a fizetős politikai hirdetések tilalma miatt a jövő tavaszi választási kampányban vélhetően milliárdos összegtől esik el - írta honlapján a Heti Válasz.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.