Rászállt Andy Vajnára a Heti Válasz

A hetilap „Andy Vajna az Alaptörvény felett: ez már sok a Fidesz-híveknek” című cikkében azt feszegeti, hogy a filmipari kormánybiztos számos különféle forrásól származó jövedelme után hol is adózik pontosan.

A címlapra már a szelídebb „Andy Vajna színe és fonákja” címmel kikerült sztoriban a korábban napvilágra került kaszinójövedelmek mellett a központi vagyonkezelő vállalkozását, az AV Investments Kft.-t már eleve úgy építette fel, hogy évi kétmillió dollárig a kisebbségi tulajdonos Cinergi Pictures Entertainmentnek kell elutalni a nyereség 99 százalékát. Az egykor az Evita című filmet is gyártó amerikai cégnek pedig az offshore-közvetítők által adóparadicsomként számon tartott Nevada államban van a központja - írja a Heti Válasz.

A lap, bár leszögezi, hogy Andy Vajna szakmai tevékenységét is elismeri „üzletemberi énjére viszont még az elkötelezett jobboldaliak is gyanakodva tekintenek”. Ezt a megállapítást a múlt heti tusványosi táborban történtekre alapozza, ahol az egyik fórumon az LMP-s Schiffer András kijelentéseit, miszerint néhány nagyvállalkozó, például Andy Vajna az Alaptörvény felett áll, ő is kedvezményezettje a „központilag kijelölöm a nyerteseket” politikának, a Fidesz-hívek egyetértő tapssal jutalmazták.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.