Válasz.hu: Kivonul a HVG tulajdonosa

Kivonul a HVG Zrt.-ből a cég 75%-át tulajdonló WAZ német médiakonszern a mai napon - írja több, megbízható forrásra hivatkozva a valasz.hu. A portál szerint a nyomtatott hetilapnál és a hvg.hu-nál is minden munkatársnak megszűnik a szerződése, és egy új cég veszi át azokat, akire a vezetés igényt tart. A cikk szerint ma 13:30-kor jelenti be a hírt a lemondott főszerkesztő, Vass Péter, majd 15:30-kor a dolgozókkal is közlik a helyzetet.

A Nol.hu értesülései szerint ugyanakkor messze nem ilyen egyértelmű a helyzet, noha egyetlen forrásunk sem zárta ki ezt a forgatókönyvet. Információink szerint az említett értekezletről már körülbelül egy hete mindenki tud, de annak napirendjén nem szerepel ilyen bejelentés. Névtelenséget kérő forrásaink szerint arról lehet szó, hogy egyesül a ma még két teljesen különálló szervezeti egységként működő print és online szerkesztőség. Ezzel együtt további leépítések sem zárhatók ki. Az egyesült szerkesztőség új vezetőjét is megnevezhetik. Az Index szerint megkeresték Kerényi Györgyöt, a Vs.hu nemrég leköszönt főszerkesztőjét, és Weyer Balázs ex-Origo-vezért, aki viszont nem vállalta a felkérést. 

Tény ugyanakkor: azt egyetlen forrásunk sem cáfolta kategorikusan, hogy változhat a tulajdonosi struktúra, s azt sem, hogy a német  tulajdonos kivonulhat. Ez ugyanis évek óta napirenden lévő téma, amióta a HVG veszteséges lett. Több forrásunk is kiemelte: valójában senki nem tudja, hogy a meglehetősen bonyolult struktúrájú HVG cégcsoport milyen eredményt, vagy finanszírozási kötelezettséget jelent a tulajdonosainak. Mint egyik forrásunk fogalmazott: a WAZ már rég pénzénél van a HVG kapcsán, s most nem lenne irreális, hogy a magyarok olcsón kivásárolják.

A HVG a piaci információk szerint még mindig egy igen magas költségek mellett működő vállalat, s a hírek szerint a németeket igencsak zavarja többek között az, hogy például az irodabérletek ágán még mindig rengeteg pénz folyik ki a cégből.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.