Hétfőn vége a sztrájknak?

Ha hihetünk a résztvevőknek, hétfőn már nem sztrájkolnak a BKV-sok. De szombat este még nem volt megállapodás.

Vasárnap is folytatódik a BKV-sztrájk, mert nem született megállapodás a kollektív szerződésről a cég menedzsmentje és a szakszervezetek között a szombat esti tárgyalásokon sem, de az álláspontok mindkét fél szerint sokat közeledtek; vasárnap estére megszülethet a megállapodás.

Kocsis István, a BKV vezérigazgatója a tárgyalásokat követően azt mondta: bár közeledtek az álláspontok, sok anyagot kell még áttekinteni, egész éjjel dolgozni fognak és vasárnap 17 órakor folytatják a tárgyalásokat.

Mint mondta,  jó esély van arra, hogy megtalálják a kompromisszumot.

A szakszervezetek tettek új ajánlatot, de ennek tartalmáról Kocsis István nem kívánt nyilatkozni.

Az MTI azon kérdésére, hogy az ajánlatot elfogadhatják-e a nem sztrájkoló szakszervezetek, azt mondta: megpróbálják meggyőzni őket arról, hogy fogadják el az új javaslatot, mert ebből a helyzetből csak kompromisszummal lehet kijönni.

Földényi György, a sztrájkbizottság elnöke úgy fogalmazott: ők is úgy látják, hogy vasárnap megszülethet a megállapodás. A szakszervezetek új és a BKV régebbi ajánlatát megpróbálják "összefésülni" - tette hozzá.

Az ajánlatokról szólva Földényi György azt mondta: voltak olyan részei a BKV ajánlatának, amit a szakszervezetek kértek, de összességében elfogadhatatlan volt. A folyamatos egyeztetések során eljutottak arra a pontra, hogy a 3 százalékos nyugdíj- és egészségbiztosítás pénztári támogatás a kollektív szerződés része lehet, de erről a bértárgyaláson is hajlandók tárgyalni. A 6 ezer forintos melegétkeztetési utalvány átváltható lehet internet utalvánnyá és úgy tűnik, hogy sikerül az év végi 45 ezer forintos ajándékutalványt is megtartani.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.