Hétfőn sok patika és közintézmény zárva lesz!

A Semmelweis-nap miatt zárva tartanak a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak július 1-én, ami egyúttal a köztisztviselők napja is, így a közintézményekben sem dolgoznak majd – írja a hvg.hu.

A Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó gyógyszertárak is zárva tartanak július 1-jén, a Semmelweis-napon – írja a hírportál a szövetség közleményére hivatkozva.

A betegek és a vásárlók ezen a napon az ügyeletes gyógyszertárakban illetve bevásárló központokban található patikákban tudnak vásásrolni.

Zlinszky János, a HGYSZ alelnöke azt javasolja, mindenki érdeklődjön patikája hétfői nyitva tartásáról, ha azon a napon tervezi a vásárlást, illetve ha teheti, még pénteken szerezze be gyógyszereit. Kedden már mindenütt a rendes nyitvatartási rend érvényes.

A magyar egészségügy napja Semmelweis Ignác előtt tiszteleg. Az nyák megmentője 1818. július 1-jén született Budán. Születésnapja 2011 óta az egészségügyi és egészségügyben dolgozók számára munkaszüneti nap.

Július elseje a köztisztviselők napja is, ezért a minisztériumok, közigazgatási hivatalok, okmányirodák és adóhivatalok is zárva tartanak hétfőn!

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.