Hétfőn folytatódnak a felfüggesztett kemoterápiás kezelések

Egyedi importengedéllyel, Európán kívülről megérkezik az a gyógyszerkészítmény, amelynek a hiánya miatt egész hétre fel kellett függeszteni a kemoterápiás kezeléseket.

Hétfőn folytatódhat a rákbetegek gyógyítása a Zala Megyei Kórházban, miután egyedi importengedéllyel, Európán kívülről megérkezik az a gyógyszerkészítmény, amelynek a hiánya miatt egész hétre fel kellett függeszteni a kemoterápiás kezeléseket - közölte a zalaegerszegi intézmény onkológiai osztályának a főorvosa.

Ruzsa Ágnes elmondta: 25-30 Zala megyei betegről van szó, ők hétfő óta nem részesülnek kemoterápiás kezelésben, de az egyhetes csúszás miatt szakmai szempontból nem éri kár őket.

Hozzátette, hogy október végétől akadozott az ellátás, ezért akkor a kórház főgyógyszerésze beszerezte azt a mennyiséget, amely a forgalmazókon keresztül elérhető volt. Mostanra azonban végleg kifogyott a készlet, ezért egyedi importengedélyt kértek, hogy Európán kívüli forrásból be tudják szerezni a készítményt; a gyógyszer péntekre érkezik meg Zalaegerszegre.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.