Hét tanárt küldtek el Esztergomban

Nem tűri az ellentmondást Esztergom polgármestere és képviselő-testülete, inkább tizenkettővel kevesebb tanárral kezdi meg a Szent István Ginmnázium a tanévet.

Lezárult az esztergomi Szent István Gimnázium tanári karának felelősségét vizsgáló fegyelmi eljárás, ennek következtében hét tanárt elbocsátottak . A vizsgálatot azután kezdeményezte Meggyes Tamás fideszes polgármester, hogy az iskola egy tizenhat éves diákja a nyár elején öngyilkos lett. Meggyes korábban - magánvéleményét közölve - azt mondta: „ez két-három év felelőtlen pedagógusi magatartás következménye, voltak olyan tanárok vagy tanár, aki a gyerekeket, köztük ezt a szerencsétlen fiút is, belehajszolta egy olyan küzdelembe, ami nem a gyerekek ügye". A gimnázium közalkalmazotti tanácsa közleményben utasította vissza a fideszes polgármester szavait.

Az esztergomi önkormányzat és a Szent István Gimnázium viszonya akkor romlott meg, amikor az intézményt egy, a várostól távol lévő ingatlanba költöztették, és két hetet csúszott a tanévkezdés. A képviselő-testület leváltotta az önkormányzat felelősségét hangoztató igazgatót; az erről döntő ülésen tojással dobálták meg a polgármestert, majd nyolcszázan tüntettek a városháza előtt.

Információink szerint a fegyelmi vizsgálat következményeként most elküldött hét tanárral együtt már tizenkét pedagógussal van kevesebb az iskolában a szükségesnél - pár nappal a tanévkezdés előtt.

Kurnász László igazgató az MTI-nek elmondta, az elbocsátott pedagógusok esetében a fegyelmi tanács megállapította, hogy a tanév végén „nem tartották meg óráikat a diáksztrájk alatt", az órák alatt nem tanítottak, hanem a gimnázium vezetése ellen hangolták a diákokat, adminisztrációs hibákat vétettek. Hozzátette, a 22 tanárból a fegyelmi tanács végül 16 eljárást indított, ebből hetet elbocsátással zártak le, a többi pedagógus ügyét hétfőn ismertetik. Az azonnali hatállyal elbocsátott pedagógusok munkaügyi bírósághoz fordulnak.

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.