Kétmilliárdért tornáztat Orbán tanácsadója

Kétmilliárdért gyárt új testnevelési stratégiáját az Orbán tanácsadója által vezetett Magyar Diáksport Szövetség az Index cikke szerint.

A Balogh Gábor miniszterelnöki tanácsadó vezette szervezet egyedüli pályázóként nyert 2,2 milliárd forintot az NFÜ tenderén; a stratégiaírás keretében eddig több mint 100 millió forintot költöttek el többek között 35 új irodai telefonra, szerverekre és hét darab személyautó tartós bérbevételére - értesült az Index. A stratégia a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) „T.E.S.I. – Mindenki testnevelése" kiemelt projektjének része. Az MDSZ azt ígérte, olyan stratégiát készítenek, amely dinamikus lesz, és a hazai oktatáspolitika döntéseit szem előtt tartva „valós helyzetfeltáráson" alapul majd.

Baloghot - Orbán Viktor sportügyi tanácsadóját - a tavaly júniusban megújított szerződése szerint éppen „a sporttal kapcsolatos koncepciók, programok” szakértői tanácsadójaként alkalmazzák, azaz a Miniszterelnökségen lényegében beletartozik alapmunkakörébe a szövetségben végzett stratégiaírás is - írja a hírportál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.