Hét hónap késéssel, de a háziorvosok végre megkapják a pénzt

Szerdáig valamennyi háziorvos és házi-gyermekorvosi vállalkozás számlájára érkezik egymillió-negyvenezer forint.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár megkezdi ugyanis a 2016-ra ígért, összesen tízmilliárd forintos többlettámogatás kifizetését. A fogorvosok és a védőnők is számíthatnak emelésre, de nekik kisebb összeget utalnak.

Az augusztusi elszámolással januárra visszamenőleg kapják meg a háziorvosok, a házi-gyermekorvosok az idei évre ígért plusz 130 ezer forint többlettámogatást – mondta lapunknak Selmeczi Kamill, a FAKOOSZ, Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke. A szakember rögtön megjegyezte: a pénz kicsit ugyan megkésett, mert egy korábbi kormánydöntés értelmében már januártól kellett volna folyósítani, de van hová tenni. Hozzátette: bár az összeget szabadon fölhasználhatják az orvosok, és az eredeti cél az, hogy a gyógyítók jövedelme növekedjen, a körzetekben dolgozó ápolók és asszisztensek bérére is lehet fordítani. Selmeczi Kamill úgy tudja, hogy valamennyi háziorvos juttat majd ebből az összegből a munkatársainak is.

A háziorvosoknak és a házi-gyermekorvosoknak praxisonként – a tavalyihoz hasonlóan – átlagosan havi 130 ezer forinttal emelkedik a bevétele, a védőnői és az iskolai védőnői szolgálatoknál ez az emelkedés havi 30-35 ezer, a fogorvosoknál pedig 50-55 ezer forint. A kormányhatározat szerint januártól augusztusig egy összegben fizetik ki az érintettek járandóságát.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.