Heroincsúcs a pénzügyőröknél

 

A vám- és pénzügyőrség szeptember végéig 87 alkalommal összesen 210,7 kilogramm kábítószert derített fel, ami csaknem 178 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest, heroinból több mint háromszorosát foglalták le az előző év első kilenc hónapjában felderített mennyiségnek - derül ki a Vám és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának (VPOP) honlapján közzétett gyorsjelentésből.

A lefoglalt kábítószer mintegy fele heroin volt: a vám- és pénzügyőrség az első háromnegyedévben 94,48 kilogramm heroint foglalt le, több mint háromszorosát az előző év azonos időszakában felderített mennyiségnek (28,28 kilogramm).

Cigarettával kapcsolatos bűncselekményt és szabálysértést 14 ezer esetben, 131,65 millió szálat meghaladó mennyiségben derítettek fel a pénzügyőrök (ez a jövedéki eljárás során felderített cigaretta mennyiségét nem tartalmazza). Mind az esetszám, mind a mennyiség növekedett az előző év azonos időszakához képest. A VPOP összesen 114,63 millió szál cigarettát foglalt le, 28,5 százalékkal többet, mint 2008 első háromnegyedévében.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.