Herényi elismerte: az MDF tárgyal SZDSZ-es politikusokkal

Herényi Károly, az MDF elnökhelyettese szerdán - a pártja és az SZDSZ lehetséges választási együttműködésére vonatkozó kérdésre válaszolva - elismerte, hogy az MDF folytat tárgyalások "az SZDSZ néhány politikusával".

Az MDF meghirdette a nyitás politikáját, és nagyon sok olyan szervezet és párt jelentkezett, amelyik egyetért azzal a programmal, melyet Bokros Lajos neve fémjelez - mondta Herényi Károly sajtótájékoztatón arra az újságírói kérdésre válaszolva, igaz-e, hogy napokon belül SZDSZ-MDF választási együttműködés születik.

Hozzátette: a tárgyalások még folyamatban vannak.

Arra a kérdésre, hogy az MDF egyáltalán nem tudja-e elképzelni az együttműködést az SZDSZ-szel, azt válaszolta: "folynak tárgyalások, de nem az SZDSZ-szel, hanem az SZDSZ néhány politikusával". Mint mondta, majd időben nyilvánosságra hozzák ezeknek a személyeknek a nevét.

Herényi Károly nem kívánta kommentálni az Index hírportálon kedden megjelenteket, miszerint Debreczeni József jelölését a volt miniszterelnök, Gyurcsány Ferenc anyagilag is támogatta, és, hogy jelentős forrásokat ajánlott fel a Szociáldemokrata Párt elnöke, az MSZP színeiben parlamenti képviselő milliárdos, Kapolyi László is. A volt miniszterelnök cáfolta, hogy bármilyen módon támogatná az MDF-et.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.