Herényi "mea culpa"-t vár az MSZP-től, az SZDSZ-től, sőt a Fidesztől is

Egy preambulummal egészítené ki az MDF Bajnai Gordonnak az MSZP-vel és az SZDSZ-szel kötendő szerződését - eszerint a szocialistáknak és a szabad demokratáknak bocsánatot kellene kérni a 100 napos program megszavazásáért, a 2006-os hamis ígéretlicit miatt, s a válásggal kapcsolatos semmittevés miatt. A Fidesztől szintén szerződést és "mea culpa"-t vár az MDF.

Az MSZP, az SZDSZ és a Fidesz 2002 óta vállt vállnak vetve tett meg mindent saját rövidtávú népszerűségének növeléséért és az ország hosszú távú elzálogosításáért. Itt az ideje, hogy ez a három párt szerződésben vállalja a felelősséget a 100 napos program által elindított lavináért, a 2006-os választási kampány ígéretlicitjének következményeiért, valamint az elmúlt fél év bénult tehetetlenségéért - írja Herényi Károly egy közleményben. Az MDF politikusa szerint Bajnai Gordon az MSZP és az SZDSZ képviselőivel kötött szerződésben kívánja miniszterelnöki-programjának támogatását biztosítani.

Az MDF ezt a szerződést egy felelősségvállalást tartalmazó preambulummal egészíti ki, amelyet eljuttatunk mind a kormánypártok, mind a Fidesz képviselőihez. Meggyőződésünk: amíg az ország megválasztott képviselői nem vállalják káros gazdaságpolitikai döntéseikért a felelősséget, addig nem nézhetnek őszintén a választók szemébe, de nem is kérhetnek tőlük áldozatot a válságkezelés során. 

- Az MDF arra kéri a parlamenti erőket, hogy a választók előtt aláírásukkal vállalják a felelősséget hibáikért, valamint azok gyors korrigálásáért  - szólítja fel Herényi Károly a három pártot, s arra kérjük az MSZP és az SZDSZ képviselőit, hogy Bajnai Gordon szerződésével egyetemben a Magyar Demokrata Fórum preambulumát is lássák el kézjegyükkel. Így biztosítsák az ország lakosságát arról, az elkövetett hibákat a jövőbeni felelős döntésekkel és őszinte politikával legjobb tudásuk szerint helyrehozzák.

Az MDF mind a három pártnak elküldte "preambulum-javaslatát", melyet el kellene látniuk kézjegyükkel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.