Hende szerint ismerjük az emlékműgyalázókat

A szélsőségek, jöjjenek bár balról vagy jobbról, egyaránt veszélyesek a békére, a szabadságra és a demokráciára - mondta Hende Csaba vasárnap a magyar hősök emlékünnepén Budapesten.

A honvédelmi miniszter a Hősök terén felsorakozott katonák és meghívottak előtt felhívta a figyelmet arra, hogy nem mindenki dolgozik ma a békéért, ismerjük azokat, akik a múltat átírva akarják kézbe venni a jelent. "Ismerjük az emlékműgyalázókat, akik a mesterségesen felszított konfliktustól azt remélik, hogy visszatérhetnek, netán bekerülhetnek a szellemi karanténból a közéletbe és talán még a hatalomba is" - fűzte hozzá.

A tárca vezetője hangsúlyozta: Magyarország azonban erős, "nem ülünk fel semmilyen provokációnak és megvédelmezzük minden magyar ember jogait, biztonságát és emberi méltóságát, a halottakét éppúgy, mint az élőkét".

A miniszter beszélt arról is, hogy a történelem szinte csak viharos évszázadokat hozott, olyan századokat, amikor a megmaradás feltétele volt a fegyveres harc a haza védelmében. Az előttünk járó magyarok magától értetődő természetességgel jártak ezen az úton - tette hozzá.

"Újra meg újra emlékeznünk kell minderre, hiszen ez az egyik legfontosabb örökségünk" - hangoztatta a miniszter.

Mint emlékeztetett: a magyar állam örök kötelessége, hogy őrködjön a hazáért meghalt katonák sírja felett. "A nemzetnek kötelessége, hogy emlékezzen, és kötelessége, hogy éljen" - monda, hozzátéve, ez kötelességünk azokkal szemben is, akik előttünk jártak, akik utánunk jönnek, és magunkkal szemben is.

A rendezvény koszorúzással zárult a Hősök Emlékkövénél.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.