Hende Csaba korrupcióval vádolja Szekeres Imrét

Hende Csaba honvédelmi miniszter szerint Szekeres Imre volt tárcavezető politikai felelőssége kiterjed azokra a Btk.-ba ütköző ügyekre, amelyeket az irányítása alatt a tárcánál elkövettek.

Hende Csaba csütörtökön a Tv2 Mokka című reggeli műsorában azt mondta, az előző miniszter egy bűntény kivizsgálásra adott utasítást, ez egy századosnak a "pénzátadási aktusa", s ebben az egy ügyben mára 20 ezredes, tábornok, főosztályvezető, vezérigazgató és ügyvezető igazgató szerepel. A gyanú szerint ennek a bűnszervezetnek volt az irányítója Fapál László volt honvédelmi államtitkár, akinek még a lakásvásárlását is vizsgálják - tette hozzá a tárcavezető.

Hende Csaba korrupcióval vádolja Szekeres Imrét
Kurucz Árpád 2009.04.07. Digitális Miniszteri meghallgatásokra igyekvő politikusok új kormány, Bajnai kormánytagok meghallgatása Szekeres Imre

Rámutatott arra: a minisztériumot érintő átvilágítás során derült ki egyértelműen, hogy hűtlen kezelések, okirat-hamisítások és más hasonló bűncselekmények "tömkelegét" követték el.

Hende Csaba közlése szerint húsz különböző bűncselekményt tártak fel a Zrínyi Kommunikációs Kft.-nél az átvilágítás során a szakemberek, ezért a legfőbb ügyészhez fordult.

A honvédelmi miniszter a Magyar Televízió Az este című műsorában szerdán azt mondta, hogy ezek gazdasági jellegű bűncselekmények, egyebek mellett hűtlen kezelés és magánokirat-hamisítás. Hozzátette: a pénzt polgári peres úton próbálják visszaszerezni és ezt büntetőeljárásban polgári jogi igényként akarják érvényesíteni. (Az MSZP úgy reagált: Gubcsi Lajos félrevezette Hendét - A szerk.)

Hende Csaba hétfőn beszélt arról: a Honvédelmi Minisztérium (HM) jelenlegi vezetése mindent elkövet azért, hogy a korrupciók miatt elfolyt pénzeket visszaszerezze a büntetőeljárások befejezése után. Közölte: már nincsenek korrupciós ügyek a tárcánál; azokat, amelyek most kerültek napvilágra, valamelyik korábbi vezetés idején követték el. (forrás: mti.hu)

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.