Hende: az állam is hű lesz katonáihoz

Kiszámítható előmeneteli rendszert, teljes egzisztenciális biztonságot nyújtanak minden katonának – jelentette ki Hende Csaba honvédelmi miniszter a véderő-, katonai és légügyi attasék mai értekezletén.

Az új katonai életpályamodellnek 2014 januárjától kellene életbe lépnie - mondta Hende Csaba honvédelmi miniszter. A múlt szombati kormányülésen tárgyaltak is a közszolgálati életpályamodellekről, de nem született döntés. Majd hozzátette: minden hivatásos katona, amíg el nem éri a törvényes nyugdíjkorhatárt, garantáltan méltó és megbecsült foglalkoztatásra számíthat. Azok a katonák, akik Afganisztántól Koszovóig, Dunabogdánytól Mohácsig kitartottak, és hűek voltak esküjükhöz, azokhoz az állam is hű lesz. 

A korábbi rendszerből hiányzott a stabilitás, több, a 40-es éveiben járó katona került abba a helyzetbe, hogy nem tudott továbblépni, s méltatlan módon nyugdíjazták. A honvédelmi tárca most megteremti a törvényi garanciáit annak, hogy akik önhibájukon kívül kikerülnek a rendszerből és igénylik, azoknak segítenek abban, hogy a honvédségben elért rangjukhoz és beosztásukhoz méltó közszolgálati álláshoz jussanak - mondta a miniszter.

A véderő-, katonai és légügyi attasék szokásos éves értekezletét kedden tartották Budapesten a Katonai Nemzetbiztonsági Szolgálatnál (KNBSZ). Hende Csaba honvédelmi miniszter előadásában azt mondta: teljes mértékben meg volt elégedve mind a KNBSZ, mind az attasék elmúlt éves tevékenységével. Mint mondta: kifogástalanul, hiba nélkül végezték munkájukat.

Hende Csaba ismertette a kormányzat honvédelmi politikájáról az év elején készült felmérés eredményét. Ebben a megkérdezettek többsége jónak vagy kiválónak értékelte a Magyar Honvédség, illetve a Honvédelmi Minisztérium munkáját. Egy másik, a közelmúltban végzett felmérésben pedig a honvédség árvízi helytállására 92,4 százalékban 4-es vagy 5-ös osztályzatot adott a lakosság.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.