Hende Csaba cáfolja a rágalmakat

Már hétfőn helyreigazítást kért egyes internetes portáloktól Hende Csaba, Szombathely országgyűlési képviselője "az őt ért vádak és hazugságok miatt", cáfolta a rágalmakat, és további jogi lépések megtételét is megfontolja.
Így reagált a Fidesz szombathelyi szervezete annak kapcsán, hogy az MSZP felszólította a honvédelmi tárcavezetőt, számoljon el bevételeivel és költségtérítésével. A szombathelyi Fidesz közleményében úgy fogalmazott: "szinte már szánalmas az a kétségbeesett figyelemelterelés, amit a szocialisták művelnek". Mint kiemelték, az egész ország 35 napja vár választ arra Mesterházy Attilától, hogy ő mit tud Simon Gábor, az MSZP volt alelnökének bűncselekményeiről. 

Kiemelték, hogy Hende Csaba a képviselői alapdíjon kívül az országgyűlési munkáért semmilyen más jövedelmet nem kap, költségtérítést nem vesz fel. Szombathelyi házát korábban valóban bérbe adták, s a bérleti díj utáni adót a felesége meg is fizette. Az ingatlan egy éve már nincs kiadva, azt Hende Csaba használja, amikor Szombathelyen tartózkodik. Így értelemszerűen nem szerepelhet a bérleti díj a vagyonnyilatkozatában sem - tették hozzá.

Ennek megfelelően Hende Csaba nem kap lakásjuttatást vagy lakáscélú támogatást, így a budapesti tartózkodásra szolgáló lakást, amely - mint kiemelték - "nem luxusvilla, hanem, egy többszintes ház egyik lakása", maga bérli magánszemélytől.

Az MSZP kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében azt írta: Hende Csaba elmúlt években Budapesten él, szombathelyi házát pedig bérbe adta, a miniszter vagyonnyilatkozataiban azonban nincsenek feltüntetve a bérleti díjból származó bevételek. Utazásaihoz pedig - a párt szerint - "erősen megkérdőjelezhető" módon költségtérítést vesz fel.

Az MSZP arra szólította fel Hende Csabát, hogy nyilatkozzon: felvette-e a költségtérítést, "ha igen, miért?". Továbbá adjon magyarázatot arra: bérbe adta-e a házát, s "ha igen, akkor a vagyonnyilatkozata ezt miért nem tartalmazza?".

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.