Helyreigazítás

Pál Tamás, a Pest Megyei Közoktatás-fejlesztési Közalapítvány kuratóriumának volt elnöke a nol.hu-n 2011. április 19. napján megjelent helyreigazító közlemény miatt helyreigazítási kérelemmel fordult hozzánk. Kérelmének eleget téve az alábbiakat közöljük:

Pontatlanul közöltük, hogy Pál Tamás a Papcsák Ügyvédi Irodával kötött megbízási szerződést színlelt szerződésnek minősítette. A valóságban Pál Tamás az ügyvédi megbízási szerződés szembeszökő értékaránytalanságáról, és nem színleltségről beszélt.

Pál Tamás nem tett olyan közlést, miszerint a közalapítvány a Papcsák Ügyvédi Irodának óránként és fejenként jegyzőkönyv-hitelesítés címén 15.000,- Ft-ot fizetett volna. A valóságban Pál Tamás arról beszélt, hogy az ügyvédi iroda több tízezer forintot vett föl hol passzív jelenlétért, hol olyan tevékenységekért, amelyek általuk is tudottan a közalapítvány, a felügyelő bizottság másnak át nem adható feladatai voltak a nyilvánvalóan jól ismert alapító okirat szerint.

Tévesen állítottuk, hogy Pál Tamás közlése szerint Papcsák irodájának érdemi munka nélkül fizetett ki a közalapítvány 2.445.000,- Ft-ot. A valóságban Pál Tamás részint értékaránytalanságról, részint az átmeneti kuratórium elnökének a felelősségéről beszélt, aki használati érték nélküli megbízásokra pazarolta a pénzt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.