Helmeczy Lászlót fradisták fenyegetik?

Rendőri védelmet kért a bírótól Helmeczy László a II-III. kerületi bíróságon, ahova egy, a Hír Tv-üggyel kapcsolatos rágalmazási ügy magánvádlójaként érkezett, mert a folyosón hat-nyolc ember szidalmazni kezdte őt - erről az ügyvéd beszélt pénteken, az eset után.

Az ügyvéd két magánvádas ügy békéltető tárgyalására érkezett magánvádlóként. Az ügy előzménye, hogy a televízió augusztus 1-jén  azt közölte: kábítószert akartak elrejteni két riporterük autójában.  Állításuk szerint az akcióról Helmeczy László ügyvéd beszélgetett  egy büntetett előéletű férfival, akit Veres János pénzügyminiszter  volt kampányfőnöke, Tóth Viktor ajánlott a figyelmébe. Azóta a  büntetett előéletű férfit háromrendbeli hamis vád miatt  gyanúsítottként hallgatta ki az ügyészség. Részben azért, mert az  ügyészség szerint valótlanul állította a két riporterről hogy  kábítószer-fogyasztók, részben pedig azért, mert valótlanul vádolta  meg Helmeczyt kábítószerrel visszaéléssel, vagyis azzal, hogy  pénzért drogot csempésztetett volna a tévések kocsijába.

Helmeczy László rágalmazás miatt egyrészt a két Hír Tv-s  újságíró ellen, másrészt két másik ember ellen indított magánvádas  eljárást - utóbbiak ellen azért, mert a tévé egyik műsorában  szerinte őt rágalmazó kijelentések hangoztak el.

Mindkét ügy békéltető tárgyalását péntekre tűzték ki. Helmeczy  László elmondása szerint a két tárgyalás között a bíróság folyosóján  hatan-nyolcan jelentek meg, és amikor kilépett a tárgyalóteremből az  eredménytelen békéltetés után, ezek az emberek nyomdafestéket nem  tűrő stílusban szidalmazni kezdték őt. Ekkor visszament az eljáró  bíróhoz, és kérte, hogy jegyzőkönyvezzék mindezt. Közben a bírósági  őrök egyenként kiterelték a szidalmazókat az épületből - mondta az  ügyvéd, hozzátéve: mivel a kis csoport a kijárat előtt várakozott,  azt kérte a bíróságtól, hogy hívjon rendőröket. Miután a rendőrök  megérkeztek, Helmeczy a rendőrségre ment, ahol veszélyes fenyegetés,  becsületsértés, rágalmazás és zaklatás miatt feljelentést tett az  ismeretlen szidalmazók ellen.

Helmeczy László kitért arra is, hogy a szidalmazók a második  eljárásban általa megvádoltakkal együtt érkeztek a bíróság  épületébe. Hozzátette: a békéltető tárgyalás nem nyilvános, így  szerinte csak a megvádoltaktól tudhattak róla az általa - a  ruházatuk alapján - Fradi-drukkerekként azonosítottakból álló  csoport tagjai.
Helmeczy László egyébként a Magyar Labdarúgó Szövetség alelnöke,  és az volt akkor is, amikor az FTC csapatát kizárták az első  osztályú bajnokságból. Az általa most megvádoltak egyike pedig a  ferencvárosi szurkolói szövetség egyik vezetője.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.