Hegedűs Zsuzsa csibéket osztott Ózdon

Csibéket osztott rászorultaknak a Minden Gyerek Lakjon Jól Alapítvány csütörtökön az ózdi kistérségben, három településen összesen csaknem ötszáz család jutott hozzá az állatokhoz és a nevelésükhöz szükséges táphoz.
Hegedűs Zsuzsa miniszterelnöki főtanácsadó, az alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, hogy ebben az évben 28 településen összesen 2028 rászoruló család kap vetőmagot, malacot, csirkét és kacsát.
MTI

Csütörtökön Borsodnádasdon, Borsodbótán és Ózd Farkaslyuk városrészében osztottak ki összesen 496 rászoruló családnak együttesen több mint 17 ezer csibét. A családok az állatok neveléséhez 40 kilogramm tápot is átvehettek.

Mint mondta, azok a települések pályázhattak a támogatásra, ahol valamennyi halmozottan hátrányos helyzetű család benne van a programban.

Az alapítvány hamarosan Békés megyei hátrányos helyzetű településeken folytatja az akciót.

Hegedűs Zsuzsa emlékeztetett arra: az alapítvány három évvel ezelőtt 300 település több mint 15 ezer családját támogatta vetőmaggal, élőállattal, 2012-ben 204 település majdnem 13 ezer család jelentkezet az alapítványi támogatásra, az elmúlt évben pedig 83 település 7455 családját támogatták, idén pedig mintegy hétezer családot támogatnak.

Mindez a közmunka programnak köszönhető, egyre többen dolgoznak, így az alapítvány támogatására már kevésbé szorulnak rá - tette hozzá.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.