Hazugságvizsgálaton esett át P. László

Átesett grafometriás- és poligráfos hazugságvizsgálaton, valamint helyszíni szemlén az a férfi, akit azzal gyanúsítanak, hogy július 8-án megölte a 25 esztendős Bándy Katát, a Baranya Megyei Rendőr-főkapitányság pszichológusát.

Pénteken, hajnali két órakor helyszíni szemlére vitték a nyomozók az aljas indokból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsított P. Lászlót.

A rendőrség nem nyilatkozott az ügyben, ezért megkerestük a gyanúsított védőügyvédjét, Sólymos Sárát, hogy mondja el, mi történt a szemle során. Tőle megtudtuk, hogy a nyomozók azt várták védencétől: mutassa meg, hol találkozott a végzetes éjszakán Bándy Katával, s milyen útvonalon üldözte, majd pedig hol fojtotta meg a lányt. A 26 éves kelebiai férfi az ügyvéd szerint – noha alig ismeri Pécset, hisz csak május végén érkezett a városba – reális útvonalat járt végig.

Bándy Katát – állítólag – annak a Dugonics utcai háznak a kapujában vette észre, amelynek egyik lakásában volt az épp hazaérkező lány otthona. Bándy szinte azonnal menekült a szexuális erőszakra készülő férfi elől, s mintegy 5-600 métert megtéve jutott arra a Délibáb utca végén lévő, bokros, szemetes helyre, ahol P. László – saját vallomása szerint – végzett vele.

Hogy az áldozat miért nem kiabált segítségért, s a sűrűn lakott utcáról miért egy kieső helyre futott, arra a gyanúsított nem tudott válaszolni.

Mint arról írtunk, a nyomozók azt feltételezik, hogy P. Lászlónak társai voltak a brutális bűntényben, s a banda egy autóba kényszerítette be a pszichológust, akit csak azután vittek a Délibáb utcába, hogy végeztek vele. Az előzetesben lévő gyanúsított viszont továbbra is ragaszkodik ahhoz, hogy egyedül ölte meg áldozatát.

Csütörtök este P. László átesett hazugság-, illetve grafometriás vizsgálaton. Előbbinél igennel és nemmel, utóbbinál négyszög és háromszög rajzolásával kell reagálni a gyilkosság részleteit kutató kérdésekre, s abból, hogy a gyanúsított teste miképp viselkedik a válaszadás alatt, következtetni lehet a feleletek igazságtartalmára. A két vizsgálatot a pszichológusok – várhatóan – néhány napon belül kiértékelik, mondta Sólymos Sára.

Az ügyvéd beszélt arról is, hogy a korábban lopásért számtalan esetben megbüntetett P. László, miután Pécsre jött, vasazásból és tetoválásból tartotta fenn magát. A férfi pécsi ismerősei viszont vasazni sosem látták P. Lászlót. Hogy a gyilkosság napján mit keresett éjjel kettőkor az utcán, arra a kérdésre a gyanúsított azt felelte, hogy italosan és bedrogozva, céltalanul mászkált.

Ugyanakkor P. László anyja és kelebiai ismerősei nem tudnak arról, hogy a bűncselekményeit mindig bandában elkövető férfi bármikor italozott vagy drogozott volna.

Fénykép és gyertyák az elhunyt Bándy Kata pécsi lakásánál
Fénykép és gyertyák az elhunyt Bándy Kata pécsi lakásánál. 2012.07.16. Fotó: Móricz Simon
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.