Házkutatás a Pécsi Tudományegyetemen: volt kolléga lehetett a feljelentő

Hűtlen kezelés alapos gyanújával vizsgálják a pécsi rendőrkapitányság gazdasági nyomozói a Pécsi Tudományegyetem (PTE) felnőttképzési karának működését - tudtuk meg Murai Ágnestől, a kapitányság szóvivőjétől.

A nyomozók hétfőn házkutatást tartottak a kar irodáiban, és bűnügyi zárlat alá helyezték az elmúlt három év beszerzési, közbeszerzési és pénzügyi szerződéseit. A szóvivő ennél többet nem árult el, így azt sem tudtuk meg, hogy van-e gyanúsítottja az ügynek, illetve, hogy a vizsgált bűncselekmény hogyan valósult meg, és okozott-e kárt az egyetemnek, valamint szerződéses partnereinek.

Gábriel Róbert, a PTE rektora késő délután értesült a rendőrségi akcióról, ezért nem tudott arról nyilatkozni.

Koltai Dénest, a felnőttképzési kar vezetőjét megdöbbentette a nyomozás híre. Koltai szerint egy, a karról eltávolított volt kolléga lehet a feljelentő. A rendőrök hétfőn kihallgatták Koltai gazdasági helyettesét, s a tőle kapott információk alapján a kar vezetője úgy véli, hogy a feljelentés féligazságai könnyen cáfolhatók. Ennél többet azonban Koltai Dénes csak az után kíván mondani, ha őt is kihallgatták a rendőrök.

 

 

 

 

 

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.