Házi őrizetben marad a volt holdingvezér

Szeptember negyedikéig nem hagyhatja el lakását K. Zoltán Tamás, a nyíregyházi Egészségügyi Holding hűtlen kezeléssel gyanúsított volt vezérigazgatója. A törvényszék végzése jogerős.

A Nyíregyházi Törvényszék helybenhagyta a nyomozási bíró azon döntését, hogy a különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezeléssel gyanúsított K. Zoltán Tamás 2012. szeptember 4-ig házi őrizetben marad, a végzés jogerős –tákéjoztatta lapunkat Nyakó Zsuzsanna elnökhelyettes, a törvényszék szóvivője.

Mint beszámoltunk róla: a nyíregyházi Egészségügyi Holding volt vezérigazgatója a gyanúsítás szerint a holding nevében 2009-ben egyéves szerződést kötött egy kft.-vel egy számítógépes program használatára. A cégnek egy év alatt 7,7 millió forintot fizettek a program használatáért, majd 2011 áprilisában a holding közbeszerzési eljárást hirdetett a szóban forgó program megvételére. A közbeszerzést a szoftvert már korábban használatba adó cég nyerte meg, és a kifizetett 7,7 millió forinton túl további 30 millió forintot kapott. A nyomozás tárgyát képezi az a gyógyszerelő rendszer beszerzésére hirdetett közbeszerzés is, amelynek feltételeit úgy határozták meg, hogy azokat csak egy bizonyos cég tudta teljesíteni. A szerződés egyébként előnytelen volt a holding számára, hiszen az automatákért a társaság úgy fizetett volna ki több mint 700 millió forintot, hogy azok nem is kerültek volna a tulajdonába.

A gyanúsított ellen folyamatban lévő büntetőügyben a Nyíregyházi Törvényszék 2012. május 4-én az előzetes letartóztatást megszüntette, majd házi őrizetét rendelte el azzal, hogy lakását nem hagyhatja el. A Nyíregyházi Városi Bíróság a házi őrizetet 2012. szeptember 4-ig meghosszabbította, ami ellen a gyanúsított védői fellebbeztek.

Nyakó Zsuzsanna elmondta: a törvényszék mostani jogerős határozatának indokolása szerint a gyanúsítottal szemben a megalapozott gyanú továbbra is fennáll, azt a beszerzett bizonyítékok alátámasztják. A nyomozás még folyik, további nagyobb számú nyomozati cselekmény elvégzése szükséges, ezért nem indokolt a házi őrizet megszüntetése.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.