Hazamehet a börtönből Simon Gábor

Elhagyhatja Simon Gábor a börtönt: a Fővárosi Törvényszék jogerős döntésével megszüntette a volt politikus előzetes letartóztatását, és Simon házi őrizetét rendelte el.

Ügyvédje, Nagy István a Népszavának megerősítette: kiengedik védencét, mert a határozat indoklása szerint "a gyanúsított és védője jogorvoslati kérelme részben eredményre vezetett." A házi őrizet elrendelését közölte a Fővárosi Törvényszék szóvivője is.

Simon Gábor letartóztatása Móricz-Sabján Simon / Népszabadság

Simont március 10-én az állítólagos bissau-guineai útlevele miatt felbujtóként közokirat-hamisítással gyanúsították meg, majd őrizetbe vették, két nappal később pedig a Pesti Központi Kerületi Bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

Később, már az április 6-i parlamenti választás után meghosszabbították három hónappal az eredetileg 30 napra elrendelt kényszerintézkedést. Ez ellen Simon és védője is fellebbezett, a Fővárosi Törvényszék másodfokú, jogerős döntésében megszüntette az előzetest. Helyette az egy fokkal enyhébb kényszerintézkedést, a házi őrizetet rendelte el a volt politikussal szemben.

Ez azt jelenti, hogy otthonát nem hagyhatja el, a rendőrök ezt naponta kétszer ellenőrzik.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.