Hazahívja Bokrost az MDF

Az MDF országos választmányának döntő többsége szerint Bokros Lajost vissza kell hívni az Európai Parlamentből - mondta Makay Zsolt, a párt elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.

A pártelnök közölte: az MDF országos választmánya egyhangúlag úgy döntött, hogy őt javasolja a március 5-ei országos gyűlése számára az újjászerveződő párt elnökének. Hozzátette: szombaton megalakult a párt új országos választmánya, az MDF-nek tehát sikerült az elmúlt hét hónap alatt bizonyítania azt, hogy nincs vége.

Makay Zsolt, a Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya elnöke a választmányi ülés után a párt székházában tartott sajtótájékoztatón
Budapest, 2011. február 19. Makay Zsolt, a Magyar Demokrata Fórum Országos Választmánya elnöke a választmányi ülés után a párt székházában tartott sajtótájékoztatón közli: az MDF országos választmánya egyhangúlag úgy döntött, hogy őt javasolja a március 5-ei országos gyűlése számára az újjászerveződő párt elnökének. MTI Fotó: Kovács Attila

Makay Zsolt hangsúlyozta: több megyében fiatal politikusok vették kezükbe az MDF újjászervezését, és egyedül Somogy megyében nem sikerült még a pártot újjászervezni.

A választmányi ülésen döntöttek arról is, hogy az országos gyűlés hozzon végérvényes döntést a párt névváltoztatása ügyében, azaz akkor fog eldőlni, hogy az MDF új neve Jólét és Szabadság legyen-e.

Közölte: az MDF országos választmányának több mint nyolcvan százaléka gondolja úgy, hogy Bokros Lajos "méltatlan" az EP-munkára, a közösséggel nem tartotta a kapcsolatot, ezért felhatalmazza az MDF vezetőségét a képviselő visszahívására. Ez első körben egy morális felszólítás, mivel a mandátum a képviselőé. "Amit Bokros Lajos nyilatkozik, az az ő magánvéleménye, és nem az MDF-ét tükrözi" - tette hozzá.

Makay Zsolt elmondta: hétfőn levélben fordul Bokros Lajoshoz, melyben azt kéri, március elsejével adja vissza a mandátumát, ellenkező esetben "feliratkozik a mandátumtolvajok hosszú listájára". Úgy fogalmazott, hogy a párt valamennyi tagja véleményt nyilváníthat arról, mi legyen a mandátum sorsa.
Kérdésre válaszolva közölte: az MDF-nek 1200 aktív és 3000 pártoló tagja van, és a párt döntően adományokból él.

Az MDF elnöke beszélt arról is, hogy a párt tartozása 240 millió forintról közel 140 millió forintra csökkent, és rendezték tartozásukat a Magyar Fejlesztési Banknál.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.