Havi félmilliós megbízás egy Fidesz-közeli cégnek?

Olyan céggel kötött szerződést a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium felügyelete alatt álló Regionális Fejlesztési Holding, amelynek az egyik vezetője korábban a Fidesz kommunikációs igazgatója volt. A szerződést az NFM helyettes államtitkárának unokaöccse kötötte meg.

Olajos Zoltán nem sokkal a választások után kapott állást a Regionális Fejlesztési Holdingnál (RFH), közölte nemrég a Blikk. A kinevezés érdekessége, hogy Olajos Zoltán az unokaöccse annak az Olajos Péternek, aki jelenleg az RFH-t felügyelő Nemzeti Fejlesztési Minisztérium helyettes államtitkára, korábban pedig az MDF európai parlamenti képviselője volt - olvasható a Stop.hu cikkében.

Olajos Zoltán az RFH sajtó- és marketingtevékenységével foglalkozik. Egy a Stop.hu birtokába került dokumentum szerint ilyen minőségében kötött szerződést egy céggel, amelynek egyik vezetője a Fidesz volt kommunikációs igazgatója, Fekete Zoltán.

A portál szerint Feketét Rogán Antal nevezte ki kommunikációs igazgatónak, amikor a 2006-os választások előtt a párt kampányfőnöke lett. Azután azonban, hogy valaki a server.fidesz.hu kiszolgálótól feltörte az MSZP kampányanyagait tervező Relatív Kft. szerverét és majd 3000 dokumentumot letöltött onnan, menesztették az igazgatói posztról.

Fekete a menesztés után az MDF sajtóirodájának vezetője lett. Ekkoriban Olajos Péter még az MDF EP-képviselője volt. Fekete korábban a Fidesz sajtóirodáján, valamint az MTI Tulajdonosi Tanácsadó Testületébe delegált tagként is dolgozott. A tanácsadó testületi munkáról egy Kft. felügyelőbizottsági tagsága miatti összeférhetetlenség okán kellett lemondania, olvasható a hírportál cikkében.

Az RFH Zrt. a Szóval Kommunikációs Kft.-t bízta meg médiaügyeinek intézésével. A Stop.hu úgy tudja, hogy a havonta megújítandó szerződés szerint ezért a céget 580 ezer forint+ÁFA illeti meg. Fekete Zoltán neve nincs feltüntetve sem a cég weboldalán, sem a cégjegyzéki információk között, azonban a portál birtokába került egy email, amiben Fekete a Szóval nevében kommunikál Olajos Zoltánnal és a cég másik vezetőjével, Merena Rudolffal.

A céginformációs adatbázis szerint a Szóval Kommunikációs Kft.-t 2010 szeptemberében hozták létre. A 2011. január 1-ig tartó három hónap alatt azonban így is majdnem kétmillió forintos nettó bevételre tett szert - írja a Stop.hu.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.