Havasi: Igenis látszik Orbán Viktor

A magyar sajtó egy része "ismét tanúbizonyságot tett kisstílűségéről", amikor azt a valótlan tényt híresztelte, hogy Orbán Viktor kormányfőt "kitakarták" az európai uniós csúcstalálkozón készült hivatalos fényképről - írta Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.

A valóság ezzel szemben az, hogy úgy a családi fotókon, mint a különböző munkamegbeszélésekről készült hivatalos fényképeken többször szerepel a magyar miniszterelnök az uniós vezetők társaságában, és az EU hivatalos fotósai portrékat is közöltek róla - tájékoztatott, hozzátéve: a képek megtalálhatók a http://consilium.europa.eu/press/photographic-library?lang=en oldalon.

"Amennyiben a magyar újságírók egy részének a fotók fellelése ezek után is nehézséget okoz az EU hivatalos honlapján, esetleg hiányérzetük vagy minőségi kifogásaik vannak, továbbra is szívesen segítséget nyújtunk: az eddigi gyakorlatnak megfelelően a Miniszterelnöki Sajtóiroda az MTI-n keresztül - de kérésre közvetlenül is - ingyenesen bocsát fényképeket a szerkesztőségek rendelkezésére a magyar miniszterelnök EU-csúcson való részvételéről" - írta a sajtóiroda vezetője.

A hvg.hu szombaton cikkezett arról, hogy az Európai Tanács csúcstalálkozóján készült csoportképeken "az ügyetlen beállítás miatt a magyar miniszterelnök az egyetlen, aki nem látszik az EU állam- és kormányfőinek fotóján".

A Havasi által is megadott linken található fotóalbumban tény, hogy találni Orbán Viktort ábrázoló fotókat, ám a hivatalos csoportképek mindegyikén takarásban van. Kérdés, hogy ezek után a hvg.hu ezt megállapító írása, vagy a sajtóiroda vezetőjének kioktató stílusban megfogalmazott válasza tesz nagyobb kisstílűségről tanúbizonyságot.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.