Hatvanmillióért költöztetik egy helyre a közmédiumok vezérigazgatóit

Miközben újabb ötszáz embertől válik meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap, az MTI székházának egy részét áfa nélkül 61 millió forintért újítják fel, hogy odaköltözhessenek a közmédiumok vezérigazgatói, illetve stábjaik. A távirati iroda szintjéhez ugyanakkor nem nyúlnak, pedig ott sem történt felújítás soha.

Áfa nélkül 61.509.478 forintért újíthatja fel a valamikori MTI-székház több emeletét a Techno-Build Hungary Kft. - tudta meg mainap.hu. Az épület tavalyig a távirati iroda tulajdonában állt, akkor azonban a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alaphoz (MTVA) került az épület, amelyet eddig különféle cégeknek adtak bérbe. A közelmúltban azonban kiürítették az épület első három emeletét, hogy oda a közmédiumok alkalmazásában maradt 150 munkatárs költözzön be.

Az MTVA a médiatörvény hatálybalépése után vette át a Magyar Rádió, a Magyar Televízió, a Duna TV, illetve a Magyar Távirati Iroda munkatársait. A közmédiumoknál mindössze 50-50 ember maradt, s ebben a számban az intézmények vezérigazgatói is benne vannak. (Ha 51-en lennének már üzemi tanácsot kellene alakítani, de így erre nincsen szükség.)

Szabó László, az MTVA szóvivője a mainap.hu-nak azt mondta: az irodák felújítása azért vált szükségessé, mert az MTVA vezérigazgatója úgy döntött, egy helyre költözteti a közmédiumok vezetőit, illetve az ő stábjukat. A költözés még október folyamán lezajlik, tette hozzá a szóvivő.

A közmédiumok vezetőinek egy helyre költöztetése információink szerint azért történik, mert Böröcz István MTVA-vezérigazgatónak az az álláspontja, jobb ha a vezetők és stábjaik nem egy épületben dolgoznak a műsorkészítőkkel.

Ugyanakkor a felújítás azért meglepő lépés, mert az MTVA éppen költségtakarékossági okokból már elbocsátott több száz munkavállalót és tervben van újabb ötszáz ember elbocsátása, ráadásul az épületben dolgozik az MTI is, az ő irodaszintjüket viszont nem érinti a hatvanegymilliós felújítás, jóllehet a távirati iroda szintjét hasonlóan az épület többi részéhez még sohasem újították fel.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.