Hatszázmilliót költ el a Miniszterelnökség kommunikációra

Az I.M.G. Inter Media Group Kft.-vel különböző médiafeladatok elvégzésére 630 millió forint értékben kötött szerződés a legnagyobb értékű azok közül a megállapodások közül, amelyeket a Miniszterelnökség írt alá - derül ki a Miniszterelnökség idei szerződéseinek listájából.

A kormányzati honlapon közzétett dokumentum tartalmaz pénzszállításra, nyelvoktatásra és a Corvin-lánc elkészítésére vonatkozó megállapodást is.

A legnagyobb értékű vállalkozási szerződést az I.M.G. Inter Media Group Reklám, Szolgáltató és Kereskedelmi Kft.-vel kötötte a Miniszterelnökség, a cégnek ezért idén március és jövő június között különféle médiastratégia-alkotási, médiatervezési és -vásárlási, reklámügynökségi, telemarketing- és online kommunikációs feladatokat kell elvégeznie.

Ugyanerre az időtartamra szerződött a Varga Mihály vezette szervezet a Young and Partners Kft.-vel 315 millió forint értékben rendezvényszervezésre és az ahhoz kapcsolódó PR-, valamint tájékoztatási feladatokra.     

Protokollszolgáltatásokra február végétől december 31-ig 50 milliót fizetnek ki a Medúza Event Kft.-nek és a Waldorf Catering Kft.-nek.

A kisebb összegű szerződések között a legtöbb síremlék-kivitelezéssel kapcsolatos. Az nem derül ki az összegzésből, hogy konkrétan kinek a síremlékével, de a tavaly elhunyt Mádl Ferenc egykori köztársasági elnök síremlékének felállítására márciusban húszmillió forintot csoportosított át a kormány.

A dokumentum alapján a Miniszterelnökség idén 1,4 millió forintot szán pénzszállításra, amelyet a Civil Biztonsági Szolgálat Zrt. végez. A hivatal 679 ezer forintért közérdekű közleményeket készíttetett - idén februári teljesítési határidővel - Budapest ostroma befejeződésének 67. évfordulójáról való megemlékezésre az ENG Fim Szolgáltató Bt.-vel.

Két szerződés is kapcsolódik a hamarosan újra adományozandó Corvin-lánchoz: a Magyar Corvin-lánc Iroda vezetője, Granasztói György a kitüntetés adományozásával, jogosultságokkal és kötelezettségekkel kapcsolatos feladatokra idén 7,2 millió forintot kap, a láncot, annak kisebbített alakját és díszdobozait elkészítő Metal-Art Zrt. pedig 3,5 milliót. Utóbbi szerződésének teljesítési határideje február 15. volt.

A Miniszterelnökség három év alatt nyolcmillió forintot tervez költeni idegennyelv-oktatásra - derül ki a dokumentumból, amely tartalmazza a Futó Barnabás ügyvéddel, peres képviselet ellátására kötött megbízási szerződést is 800 ezer forint értékben.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.