Hatszázezret fognak keresni a képviselők

Fővárosi lakást, irodát, benzinkártyát, laptopot is kapnak a pénz mellé.

Bruttó hatszázezer forintot fognak keresni az országgyűlési képviselők, amennyiben a parlament elfogadja azt a jogszabálytervezetet, amelyet a Fidesz frakciója hamarosan az Országgyűlés elé terjeszt - írta pontosan meg nem nevezett forrásból származó értesülését a Magyar Hírlap.

A lap úgy tudja: külön díjazás jár majd a bizottsági elnököknek és alelnököknek. Mint írták, a képviselők laptopot, senkire át nem ruházható benzinkártyát is kapnak, a fővárosban irodát használhatnak, és bérelt lakás is jár nekik, ez utóbbi rezsijét ők állják.

A tervezetben az szerepel, hogy az Országgyűlés Hivatala a Parlament épülete környékén vásárol majd lakásokat, amelyekbe négy évre az a képviselő költözhet majd be, akinek nincs a nevén fővárosi ingatlan.

Az még nem dőlt el, hogy a módosítások már 2012-től életbe lépnek-e, vagy az új rendszert 2014-től, az új kétszáz fős parlamentre szabják.

Készül a renitens képviselőket szigorúbban szankcionáló házszabály és a Fidesz-frakcióban már készül az új pártszabályozás is.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.