Hatalmas tömeg áll sorban az ingyenételért

Ismét hatalmas tömeg várakozik az ingyenes, ünnepi ételosztásra. Az Ételt az életért alapítvány húsvéti, Blaha Lujza téren tartott ételosztásán már a Gyulai Pál utcában kígyózik a sor szombat kora délután.

Tíz órakor már a kápolnáig ért a sor - jelentette a hvg.hu tudósítója. A portál fotósa nem sokkal 12 óra után, a húsvéti ételosztás kezdésének időpontban járt a környéken, akkor már a Gyulai Pál utcába is bekanyarodott a tömeg, hogy az Ételt az életért alapítvány által osztott ételből részesülhessen. A Blaha Lujza téri ünnepi ételosztásra karácsonykor is sokan várakoztak: egy tavaly december 24-én készült fotón a sorban állók végét nem is tudta a kamera befogni.

Az Ételt az életért alapítvány vegetáriánus ebéddel és egy gazdag tartós élelmiszercsomaggal várja húsvétkor a rászorulókat, számításaik szerint mintegy 1300-1500 emberen tudnak így segíteni. Az ünnephez kapcsolódóan sokféle édességgel is igyekeznek az egyre nagyobb létszámban érkező gyermekközönség kedvében is járni, akiknek a teherautóról osztott több száz játékkal is kedveskednek. Az alapítvány a rendezvényre önkéntes segítők jelentkezését kérte, és egy facebook-kampánynak köszönhetően a közel 100 férőhely gyakorlatilag pár óra leforgása alatt betelt.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.