Hatalmas az adóssága a Honvédkórháznak

Jövő márciusig tizenkettőről nyolcra csökkentik a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ telephelyeinek számát - közölte Hende Csaba honvédelmi miniszter a parlament honlapján közzétett írásbeli válaszában.

A miniszter Demeter Márta szocialista országgyűlési képviselő kérdésére válaszolva kifejtette: a Honvédelmi Minisztérium a honvédkórház teljesítményének, illetve a betegigényének megfelelő finanszírozás elérésére törekszik. Ennek eredményeképpen az intézmény teljesítménye 2014-ben mintegy 1 milliárd forinttal nőtt, amelynek fedezetjavító hatása 300 millió forint volt - emelte ki Hende Csaba.

A tárca emellett folyamatosan racionalizálja az egészségügyi központ működését; hatékonyabban és gazdaságosabban működik a védelem-egészségügy és az MH EK közös adminisztrációja, és a szigorú keretgazdálkodás következtében a fogyóanyag-költségek nem növekedtek. A nagy szállítói szerződéseket a kórház újrapályáztatta, ezzel több tízmilliós megtakarításokat ért el. Mindezeken túl a kórház a térítéses ellátások és más bevételtermelő lehetőségek körének kiszélesítésével folyamatosan bővíti bevételeit - tette hozzá Hende Csaba.

A Magyar Honvédség Egészségügyi Központnak augusztus 31-én a harminc napon túl lejárt szállítói tartozása 731 millió, míg a hatvan napon túl lejárt szállítói tartozása 2 milliárd 476 millió forint volt - írta írásos válaszában a honvédelmi miniszter.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.