Hatalmas a veszteség a Testnevelési Egyetemen

A Testnevelési Egyetem vezetősége háromórás válságértekezletet tartott, hogy hogyan pótolják a csütörtök hajnalban teljesen leégett Alkotás utcai sportcsarnokot.
Pénteken sem volt tanítás, Mocsai Lajos rektor a Népszabadságnak elmondta, várhatóan hétfőn állítják helyre a cégek a fűtést, a víz- és villanyszolgáltatást, s újraindulhat tanítás. Mocsai közölte, a Testnevelési Egyetem átmenetileg igénybe veszi a MOM sportcsarnokát és a Műszaki Egyetem felajánlott előadóit.

A sportcsarnok kiesése rövid távon hatalmas veszteséget jelent az egyetemnek, hiszen reggel 8-tól este fél 10-ig voltak versenyek és edzések az épületben. Három-négy sportág gyakorlati óráit tartották itt. Ezek közül az atlétika oktatásának megoldása jelenti a legnagyobb gondot – mondta a rektor.

Mocsai a legsürgősebbnek az alapvető oktatásszervezői feladatok megoldását ítélte. – Próbáljuk megőrizni a képzés minőségét – hangsúlyozta. A pénteki megbeszélésen a tanári kar felajánlotta, hogy ha szükséges, hétvégén is tanítanak.

A Testnevelési Egyetem rektori hivatalának a vezetője péntek délután az MTI-vel azt közölte, nem valószínű, hogy gyújtogatás történt.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.