Hat fegyelmi eljárása miatt felfüggesztették a dömösi polgármestert

A Komárom-Esztergom megyei település polgármesterével szemben hat fegyelmi eljárást indítottak, ebből kettőt megrovás fegyelmi büntetéssel zártak le.

A dömösi képviselő-testület keddi rendkívüli ülésén felfüggesztette Novák Lajos független polgármester foglalkoztatási jogviszonyát - tájékoztatta Csonka József (független), az ötfős grémium tagja szerdán az MTI-t. Mint elmondta, a Komárom-Esztergom megyei település polgármesterével szemben hat fegyelmi eljárást indítottak, ebből kettőt megrovás fegyelmi büntetéssel zártak le a rendkívüli ülésen, így a többi eljárás befejezéséig felfüggesztették polgármesteri tevékenységét. Mint a képviselő elmondta, a polgármester sorozatosan törvényt sért, nem hajtja végre a testületi határozatokat, munkájáról nem hajlandó beszámolni a képviselő-testületnek, ezért döntöttek így.

Novák Lajos polgármester szerint hosszú folyamat végéhez érkeztek, és várható volt a testület döntése, amelynek két tagja a legutóbbi önkormányzati választáson indult a polgármesteri székért, de alulmaradt. Több mint egy éve nincs együttműködés a testület és a polgármester között, s bár "én folyamatosan, immár többedik alkalommal terjesztem elő a testület önfeloszlatásának javaslatát, azt a négy képviselő vagy leszavazza, vagy napirendre sem veszi" - mondta Novák Lajos.

A község honlapján szereplő hirdetmény szerint csütörtökön újra erre tett volna kísérletet a polgármester. Erre Csonka József úgy reagált, hogy azon az ülésen - felfüggesztése okán - már csak vendégként vehet részt Novák Lajos.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.