Hat radiológus távozott az egri kórházból

Negyvennégy orvos látta el kézjegyével tiltakozó levelüket, amelyben azt írják: kollégáik távozása az egri kórház radiológia osztályáról az egész intézmény működését veszélyezteti.
„A Heves Megyei Kórház Radiológiai Osztályán történt változások miatt alulírottak tiltakozásunkat fejezzük ki, a kórházvezetés felé. A radiológiai osztályon indoklás nélkül fölmondtak dr. Fazekas Péter nemzetközi és hazai hírű főorvosnak, aki mint tudjuk, kórházunk működésének egyik alappillére, a magas szintű röntgen szakorvosképzés megalapítója, lefolytatója. Tudományos munkában a kórház jó hírnevének öregbítője, a röntgen diagnosztikai alapra épülő társszakmák folyamatos képzésének kitalálója és összefogója, az intervenciós radiológiai vizsgálatok megteremtője és legnagyobb kivitelezője. Egerben önmaga 80 millió német pontot termel évente. Elbocsátása vélhetőleg összefüggésben van 5 radiológus szakorvos távozásával, illetve a rezidensképzésre gondolva, további 4-5 rezidens elvesztését is jelentheti. Ilyen irányú változások kórházunkban súlyos ellátási zavart eredményezhetnek " - így kezdődik a levél, amelyet a Magyar Orvosi Kamara megyei elnökeként dr. Pócs Alfréd október elején a kórház vezetéséhez, majd a Heves Megyei Hírlaphoz is eljuttatott.

Pócs szerint a fiatal szakorvok távozásával ellehetetlenül a radiológiai osztályon folyó munka: felére csökkenhet az egy nap alatt elkészülő CT- és MR-leletek száma, az érfestés, értágítás esetében ez harmadolódni fog, a legnagyobb problémát a mammográfia területén látja, mert ott így szerinte nem marad leletező szakorvos. Pócs Alfréd kifejtette: pótolhatatlan szakemberek távoztak a kórházból, s ezt megengedhetetlennek nevezte.

A Markhot Ferenc Kórház főigazgatója, dr. Tóth Ildikó a lapnak úgy nyilatkozott: nincs ok pánikra, most is van elég orvos, hiszen tizenhárman maradtak a radiológián: hatan nyugdíjasként látják el szakorvosi feladataikat, négy rezidens is dolgozik. Szavai szerint a környékbeli kórházak esetenként dupla fizetésért csábították el a doktorokat, Magyarországon radiológus szakorvosból hiány van. Hozzátette: Salgótarjánban, Hatvanban, Gyöngyösön és Miskolcon is újabb eszközökkel dolgozhatnak a szakemberek, de két-három hónap múlva Egerbe is érkeznek modern berendezések.



Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.