Harrach Péter újra pedzegeti a „szabad” vasárnapot

A kereszténydemokrata frakcióvezető a Magyar Hírlapnak elmondta: pártja kitartana a vasárnapi zárva tartás mellett, mert az embereknek tudniuk kell, hogy nem kell mindennap behódolni a fogyasztói társadalomnak.
A lapban a KDNP politikusa kifejtette: az ügyben tárgyalások folytak. Jelenleg a kereskedelemben havi egy vasárnapot biztosítanak a dolgozóknak, ők ezt kettőre növelnék. A kisgyermekes munkavállalókat védenék, és nyolc óránál többet senki sem dolgozhatna a hét hetedik napján, ha a parlamentben rábólintanak az ősszel benyújtandó tervezetre.

„Valljuk, hogy az az egészséges társadalom, ahol különbséget tudnak tenni hétköznap és ünnepnap között, hiszen a túlzott fogyasztói szemlélet tévesen azt sugallja, minden nap egyforma, és minden nap ki kell elégíteni a fogyasztás iránti vágyunkat"

A képviselő természetesen a menekültek ügyét is érintette:

„A magyarok ugyanis nem akarnak idegen, terjeszkedő kultúrák képviselőivel együtt élni, remélem, ennek hangot is adnak majd az ősszel. Hiszek a magyar emberek felelősségérzetében – utalt a népszavazásra.

És a Brexitre is reagált. Harrach szerint az angolok szeretnek önállóak lenni, és a sokat vitatott döntésben a bevándorlás és az is közrejátszhatott, hogy az EU „gúzsba kötné" az államokat.

A képviselő szerint rossz irányba tart az Unió, de még nincs minden veszve. Azonban „gondot jelent, ha egy kultúra elvágja a gyökereit, megjelennek ugyanis azok az egyébként tőle idegen, sokszor deviáns életformát tükröző jelenségek, amelyek gyengítik a társadalmat."

„Ám az átlagemberek és az unió vezetőinek szemlélete között lényeges különbségek vannak, a társadalom többsége, különösen itt a régióban, ma is normálisan gondolkodik" – fejtette még ki a témával kapcsolatban.

Harrach a párt családmodelljéről is beszélt, és többek között elmondta: a pelenka adójának csökkentése is terveik között szerepelhet.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.