Háromszázmilliót osztottak szét a Városházán, Tarlós kimaradt

A Városháza 1000 dolgozója részesült átlagosan 300 ezer forint jutalomban a bérmaradvány terhére. Ez az összeg más célra nem fordítható, nem csoportosítható át. Tarlós István főpolgármester nem kapott jutalmat – adott szűkszavú tájékoztatást lapunk kérdésére a városháza sajtóosztálya.

A Blikk tegnap arról számolt be, hogy a fővárosi önkormányzat vezető munkatársai között 54 millió forintot osztottak szét decemberben. Ebből az összegből az öt főpolgármester-helyettes: György István, Csomós Miklós, Bagdy Gábor, Szentes Tamás és Hutiray Gyula; Sárádi Kálmánné főjegyző, valamint a főosztályvezetők és az osztályvezetők részesültek.

A pénzt jutalomként kapták az érintettek, amelyért semmiféle célfeladatot nem kellett teljesíteniük. A szétosztott 54 millió forint a bérmaradvány, amit nem költhetnek másra, mint a dolgozókra.

Az öt főpolgármester-helyettes és a főjegyző jutalmának összegét Tarlós István főpolgármester határozta meg, az osztály- és főosztályvezetők juttatásáról Sárádi Kálmánné főjegyző asszony döntött.

A Városháza lapunk kérdésére adott válaszából azonban még meghökkentőbb kép rajzolódik ki. Idén decemberben a fővárosi önkormányzat valamennyi dolgozója jutalmat kapott. Átlagosan 300 ezer forintot. Összesen tehát 300 milliót költöttek a városházi dolgozók premizálására. Mindezt a bérmaradvány terhére, amit a kommunikációs osztály szűkszavú magyarázata szerint nem is költhettek volna másra. A jutalomért semmiféle többletmunkát nem vártak cserébe.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.