Háromszázezerbe is fájhat a gyerek nyári táborozása

Úgy tűnik, a határ a csillagos ég, ha a gyerekek nyári táborozásáról van szó. Egy kéthetes, bentlakásos angoltanfolyamért 340 ezret kérnek, de a Balatonon egy hétig szörfözni már kilencvenezer forintért lehet.

Már nemcsak természetjáró-, sport- vagy nyelvi tábor létezik, hanem például űr- vagy divattáborba is mehetnek a diákok. Egyetlen fal, amibe ütközhetnek, az a rendezvények ára, ami akár egy egyetemista féléves tandíját is meghaladhatja – írja az Eduline oktatási portál.

Például van öt napos tenisztábor Horvátországban hetvenezer forintért – ezt vélhetően csak a tehetősebb családok engedhetik meg maguknak, de kereslet lehet rá, mert két turnust is szerveznek. De lehet egy hétig szörfözni a Balatonon, ami több mint kilencvenezer forintba kerül.

Kétszer annyi turnust indítanak, és a horvátországinál több mint kétszer annyiba is kerül egy angoltábor Baranyában. Legalábbis az egyhetes kurzus, ami 170 ezer forint, de a kéthetes már 340 ezer. Ezért cserében angol anyanyelvű animátorokat ígérnek a szervezők.

A fentieknél jóval olcsóbb táborok is várják a diákokat, ám ezek többsége napközis, tehát nem nyújt bentlakást. Ehhez még Budapest határát sem kell elhagyni, a fővárosban is számtalan tematikus tábort lehet találni, akár 10-15 ezer forintért.

Ezeknél már csak azok a táborok olcsóbbak, melyeket önkormányzatok, alapítványok, egyházak vagy civil szervezetek finanszíroznak, esetleg maga az állam. Ilyenkor azonban a rászorultság feltételeinek meg kell felelni.

Az Alternatív Közgazdasági Gimnázium kilencedikes diákjai maguk is segítenének rászoruló diákok táboroztatásában – bukkant rá a kezdeményezésre az Eduline. A fiatalok nyári napközis tábort szerveznének a monori romatelepen élő gyerekeknek, és ehhez adományokat várnak.

Blogok
Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.