Három városban lesz központi tűzijáték augusztus 20-án

Budapest mellett Baján és Debrecenben lesz központi tűzijáték augusztus 20-án, amelyek megrendezése együttesen 132,5 millió forintba kerül, jelentette be a csütörtöki kormányszóvivői tájékoztatón a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

A tűzijátékok rendezési jogát a Pyro-1 Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. és a Mafracht Kft. közösen nyerte el a nemzeti rendezvényszervező nonprofit kft. gyorsított közbeszerzési eljárása során – közölte a Hungarofest Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, Kálomista Imre.

Három városban lesz központi tűzijáték augusztus 20-án
Móricz Simon 2010.08.20. Digitális Ünnepi tűzijáték a budai rakpart felöl. 2010.08.20. Fotó: Móricz Simon

A nyertes pályázó feladata a tűzijáték megrendezése mellett annak zenei kompozíciójának és logisztikájának biztosítása mindhárom városban. A 21 órakor kezdődő eseményen Budapesten a rakétákat a Citadelláról, valamint három, a Margit híd és a Szabadság híd között álló uszályról lövik majd fel.

Kálomista Imre elmondta azt is: a vidéki helyszínekkel az ország Budapest-központúságát kívánják oldani a szervezők. Debrecenre a város kulturális és történelemben játszott szerepe, valamint a nagy múltra visszatekintő virágkarnevál miatt esett a választás, Bajára pedig az ország soros európai uniós elnöksége alatt elfogadott Duna-stratégiával kapcsolatosan.

Az augusztus 20-ai rendezvények összköltsége mintegy nettó 300 millió forint – hangzott el a tájékoztatón.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.