Három budapesti kórházból küldték el, belehalt

Három nap alatt száradt ki és halt meg egy fiatalember, pedig négy egészségügyi intézményben járt, hat alkalommal.

Mint kiderült, a betegnek a torkán egy tályog volt, nem tudott nyelni, de infúziót már csak a halála napján kapott - értesült a Blikk a családtól.

A család tortúrája húsvétvasárnap kezdődött, akkor arra panaszkodott a férfi, hogy fáj a torka. Április 25-én már nagyon rosszul volt, nem evett, nem ivott. Felhívták a mentőket, akik a turai ügyeletet értesítették. A férfinak ekkor már 39,7 fokos láza volt. Vírusfertőzésre gyanakodtak, és kapott egy algopyrininjekciót. Mivel délután már a gyomrára is panaszkodott, bevitték a budapesti Bajcsy-Zsilinszky kórházba.

Vért vettek tőle, és megvizsgálták, majd elküldték a Jahn Ferenc Dél-pesti Kórház gégészetére, mert az volt az ügyeletes. A férfi szülei azt állítják a Blikk leírása szerint, hogy kértek mentőt, mert nem kocsival voltak, de azt válaszolták, nincs. Így éjjel nem tudtak átmenni a város másik végén lévő intézménybe beteg gyerekükkel.

Április 26-án reggel a Kőbányai úti egészségházban kezdett a család, ahol felírtak egy fájdalom és gyulladás csökkentésére alkalmas port. Hiába mondták mindenhol, hogy nem tud nyelni. Ekkor visszatértek a Bajcsy-Zsilinszky kórház sürgősségi osztályára. Onnan viszont hazaküldték, hogy majd meggyógyul. A beteg állapota nem jabult, ezért este már megint a turai ügyeletet hívták. A fiatalembert innen a kerepesi Flór Ferenc kórházba vitték.

– Éjjel bent tartották, ott is megnézte a gégész. De senki nem mondta, hogy tályog lenne a torkán – mondta a Blikknek az apa. Végül csak intenzívre került, de ott pár órával később elhunyt.

– A toroktályog fertőzés hatására jön létre egy góc, amelyet ha nem kezelnek, vérmérgezés is kialakulhat – mondta Kóczán István belgyógyász a lapnak. A Blikknek a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, ahol a szülők feljelentést tettek, azt mondták, hogy Pest megyéhez teszik át az ügyet, mert rájuk tartozik. – A rendőrségi feljelentés után a szülők kártérítési pert indíthatnak a kórházak ellen – mondta Fridman Róbert ügyvéd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.