Három hivatali autót cserélget Újpest polgármestere

Mindösszesen három hivatali autót használ Derce Tamás újpesti polgármester. Egy Toyota Prius mellett hivatalból jár neki egy Skoda SuperB is. A polgármester ezenkívül egy Subaru Legacy-t is használ, mert a Börzsönyből jár be dolgozni, ha pedig nagy a sár és a hó, a Toyota elakadhat. Derce a Skodával a belvárosba jár, amíg ő ügyintéz, a sofőr kőröz.

A IV. kerület vezetője mindösszesen három hivatali autóval jár, attól függően, hogy mi lesz az úti cél és milyen időt ígérnek a meteorológusok - értesült a Blikk. Derce egyes számú autója egy Toyota Prius, amiről még a 2006-os választás után rendelkezett a képviselő-testület. A IV. kerület vezetői hivatali autót kapnak, amit magáncélra is használhatnak, ennek költségeit az önkormányzat állja. Egy Skoda SuperB is a polgármester rendelkezésére áll, ez utóbbihoz sofőr is tartozik.

De mindezt nem érezte elegendőnek Derce Tamás. Még nyáron fordult a gazdasági bizottsághoz a polgármesteri hivatal, hogy használhasson egy Subaru Legacyt is Újpest első embere, ha netán meghibásodna a másik két jármű.

- Engedélyt kértem a bizottságtól, hogy használhassam ezt a már meglévő autót. Nagymaros és Kismaros között lakom, a Börzsöny lábánál, hetente négy-öt alkalommal onnan járok be a hivatalba. De ha nagy a sár vagy a hó, a Toyotával nem jutok haza. Ezért van szükségem a Subarura - magyarázta Derce Tamás újpesti polgármestre a Blikknek. - A Skoda a hivatal kocsija, azt a kollégáim is használják, ha szükségük van rá.

- Én csak a belvárosba szoktam azzal menni, ha arra van dolgom. A parkolás miatt sokkal jobb az a belvárosban, mert sofőr vezeti, így nem kell parkolóhelyet keresnem. A vezető köröz, amíg végzek az ügyintézéssel - ismertette a Skoda SuperB tagadhatatlan előnyeit a polgármester.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.