Három fideszes képviselő 'kiadását' kérik Veresék Hír TV-ügyben

Három fideszes országgyűlési képviselő, Czomba Sándor, Simon Miklós és Tilki Attila mentelmi jogának felfüggesztését javasolta hétfői ülésén az Országgyűlés mentelmi bizottsága.

A bizottságtól származó információk szerint a magánvádas feljelentést rágalmazás vétsége miatt - az úgynevezett Hír Tv-üggyel összefüggésben - Helmeczy László ügyvéd és Tóth Viktor, Veres János volt pénzügyminiszter egykori kampányfőnöke tette egy, a három fideszes politikus által tartott sajtótájékoztatón elhangzottak miatt.

Az Országgyűlés mentelmi, összeférhetetlenségi és mandátumvizsgáló bizottsága hétfő délelőtti ülésén - ahol zárt napirendi pontként tárgyalta az ügyet - többségi szavazattal úgy foglalt állást, hogy javasolja az Országgyűlésnek Czomba Sándor, Simon Miklós és Tilki Attila mentelmi jogának felfüggesztését.

A testület hétfői állásfoglalása csak javaslat, a döntést az Országgyűlés hozza majd meg: a mentelmi jog felfüggesztéséhez a jelenlévő képviselők kétharmadának igen szavazata szükséges. Az ügyben várhatóan jövő hétfői ülésén hoz döntést a Ház. Az Országgyűlés a feljelentett képviselők mentelmi jogának felfüggesztéséről külön-külön szavaz majd.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.