Három dobással lerombolható a Fidesz-piramis

Országjárásra indul a Magyar Szolidaritás Mozgalom: a kitelepüléseik során anonim közvélemény-kutatást tartanak, valamint lehetőséget adnak arra, hogy három dobással bárki ledönthessen egy narancssárga dobozokból felállított Fidesz-piramist. Akinek ez sikerül, oklevelet kap.

Csalódnunk kellett a kormányban, a Fidesz nem él, hanem visszaél a kétharmaddal – jelentette ki Kónya Péter, a Magyar Szolidaritás Mozgalom társelnöke a budapesti Erzsébet téren a Stop.hu tudósítása szerint.

Kónya a szervezet sajtótájékoztatóján elmondta: az emberek jelentős része úgy érzi, hogy egyre kiszolgáltatottabbá válnak, a munkájuk és a megélhetésük kerül veszélybe. Majd hozzátette: "a kormány csak a politikájukhoz lojális választókkal működik együtt, mindenki más – szerintük – velük szemben áll. Szinte már nincsen olyan társadalmi réteg, amelyben a választópolgárok ne lennének dühösek azért, mert a kormány a fejük felett húzza keresztül számításaikat".

Az emberek már nem csupán a jelenlegi kormány, hanem az elmúlt évtizedek politikájával szemben is passzívvá váltak – állítja Kónya Péter, a Fegyveres és Rendvédelmi Dolgozók Érdekvédelmi Szövetségének korábbi elnöke. Közölte: a "nemzeti inzultációban" feltett álkérdések helyett a Szolidaritás közvélemény-kutatásában valódi felvetésekre várják a választ. Az emberektől országos akciójuk során egyebek közt megkérdezik, hogy romlott-e a közérzetük és az életszínvonaluk az elmúlt két évben, és egyetértenek-e az Orbán-kormány eddigi tevékenységeivel. Azt is szeretnék megtudni, hogy a válaszadók szerint mely pártokkal érdemes együttműködnie a Szolidaritásnak, és demonstrációkkal gyakoroljanak-e nyomást a kormányra – írja a Stop.hu.

Az országos kezdeményezés során papírgyűjtést is szervez a mozgalom, Kónya Péter bejelentette, hogy csatlakoznak a Vegyipari Dolgozók Szakszervezetéhez, és a felajánlott konzultációs kérdőíveket leadják, majd az ebből befolyt összeget egy esztergomi óvodának ajánlják fel. A Szolidaritás standjainál jelképesen 3 dobással bárki lebonthatja majd az aktivisták által narancssárga dobozokból felállított Fidesz-piramist is. Akinek ez sikerül, egy oklevelet is kap –olvasható a Stop.hu-n.

Top cikkek
Érdemes elolvasni
1
Vélemény
NOL Piactér

Tisztelt Olvasó!

A nol.hu a továbbiakban archívumként működik, a tartalma nem frissül, és az egyes írások nem kommentelhetőek.

Mediaworks Hungary Zrt.